keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Suomalaiset laiskoja?

Onko se nyt todella niin, että suomalainen ahkeruus onkin myytti, ja me olemme vain oleskelijoita ja sohvaperunoita?
Sitä mieltä viime aikoina ovat olleet ainakin presidentti Niinistö, Wahlroos, Juhana Vartiainen, lopulta eläkkeelle lähtevä Sailas ja viimeksi jopa kulttuurin edustaja Jukka-Pekka Saraste.Saraste ilmoittaa inhoavansa downshiftausta. Onkohan  niin, että nämä herrat eivät vaan halua luopua johtajuudesta ? Valtahan on ihanaa. He varmaan eivät OSAA OLLA, kun eivät enää olisi johtajia ja johtavassa asemassa . Ja ansaitsemassa suurta palkkaa.
Ja millä he sitten täyttävät päivänsä ? Voi kamala.
Olen ehkä liian mustavalkoinen ja eräskin ystäväni nyt kyllä saa herneitä nenäänsä, kun vedän taas tämän nais-mies-kortin esiin. Mutta kummallista vaan on, etteivät johtavissa asemissa olevat naiset (heitäkin käsittääkseni on ) ole sen kummemmin toivoneet työurien pidennystä.
Voisiko olla , että nämä pomoäijät pelkäävät eläkkeellejäämistä.
Naisilla kuitenkin on aina se koti hoidettavana ja muutakin puuhastelua riittää ja marttailua ym ym. Monella miehellä työyhteisö on ainoa yhteisö.
On tietysti naisiakin, joille työ on koko elämä. Ja on paljon miehiä, joilla on omat kaveriporukat ja niin pitääkin olla. Myös naisilla. Kotiin ei pidä käpertyä. Varsinkaan yksin. Siitä sekoaa.

Mutta siitä oleskelusta. Minä ihan todella mielelläni hyvällä omallatunnolla oleskelen sohvalla, katselen telkkaria, luen kirjaa. Voin riemumielin oleskella lenkkipolulla, kuntosalilla ja joogamatolla ja hydrobicissa. Nautiskelen oleskelusta kavereitten kanssa viinilasin ääressä. Enkä yhtään kaipaa työntekoa! Onko se väärin?

Loppuun vielä pieni uutinen Hesarista: Helsingin yliopiston rehtori haluaa kansleriksi. Rehtori Wilhelmsson on nyt 63 vuotias ja enintään viisivuotinen kausi alkaisi kesäkuun alussa. Hänen ainoa kilpailijansa on Suomen Akatemian tutkimusasioista vastaava ylijohtaja Marja Makarow, 64 v.

Mitäs ajatuksia tämä uutinen herättää?

No,heistä en ota esimerkkiä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti